Українська криптовалюта Karbo продовжила падіння — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українська криптовалюта Karbo продовжила падіння

Фінтех і Картки
1192
За вчорашній торговий день Karbo показав падіння як щодо Bitcoin – на 2,37% з 0,7828 до 0,7643 BTC за 10000 Karbo, так і долара США – на 3,56% з 0,581 до 0,56 USD/KRB. Опитані трейдери впевнені, що сьогоднішній спад – наслідок спекулятивної атаки на Karbo, яка триває з понеділка.
“Подивіться на графік торгів за останній тиждень, хтось цілеспрямовано намагається збити курс, ліквідуючи великі позиції кожні 3-4 години. Об’єктивних причин для падіння при цьому я назвати не можу. Навпаки, в першій половині червня Karbo повинні додати на китайську біржу Осtaex. Це приплив грошей не тільки з Китаю, але і з Південної Кореї і Японії, – фактично основи світового крипторинку. Зазвичай токени після потрапляння на азіатський ринок показують мінімум 70-100% тижневого приросту. Очевидно, хтось намагається “вибити” з ринку менш стресостійких тримачів і донабрати позицій”, – зазначає криптотрейдер Тарас Середа.
Інші учасники ринку підтверджують слова Середи про те, що хтось навмисно малими обсягами збиває курс на біржах і здійснює великі закупівлі поза біржовим ринком в обсягах на сотні тисяч доларів. Один з трейдерів зізнався, що був посередником в одній з таких угод: “Умова закупівельників – все проводити повз бірж, вони платять хороші комісійні і беруть великими обсягами тому власники “великих гаманців” йдуть на ці угоди. Ви ж бачите, що з бірж великі обсяги пішли, хоча попит є”, – сказав він на умовах анонімності. І дійсно, за останні чотири дні середньодобовий обсяг продажів впав на біржах з 65 до 15 тис. дол. на добу.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас