Київська влада продає парковки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київська влада продає парковки

Казна та Політика
829
Київська влада похвалилася результатами перших двох аукціонів з продажу права оренди парковок.
Перша – в самому центрі столиці біля Олімпійського стадіону – дісталася орендарю за чверть мільйона гривень. За майданчик на вул. Курській заплатили 112 тис. грн. А стартова ціна в ході торгів збільшилася в 5 і 3 рази відповідно.
Слід зазначити, що ця плата є лише разовим внеском. Переможці аукціону крім цього будуть щомісяця перераховувати до міського бюджету 69 тис. грн. і 5,3 тис. грн. відповідно. Результат, який безсумнівно порадує киян. Принаймні доти, поки орендарі не озвучать вартість послуг для автомобілістів.
Про це, до речі, в релізі КМДА не сказано ні слова. Та й в проекті договору, розміщеному на сайті аукціонного майданчика, ніяких обмежень для майбутнього орендаря не вказано. Тим часом, там зазначено, що з 92 паркувальних місць біля НСК “Олімпійський” стягувати плату можна буде тільки з 83. Решта повинні будуть зарезервувати для інвалідів і надавати безкоштовно.
Крім того, в дні, коли на стадіоні будуть проводиться матчі та інші заходи, орендар повинен буде демонтувати всі свої конструкції і звільнити майданчик від транспорту.
Простий підрахунок показує, що сумарно за рік компанія-переможець виплатить до бюджету 1,1 млн. грн. І це не рахуючи витрат на обладнання, монтаж і демонтаж, зарплату працівників. Які також належить сплатити водіям.
Тим часом, заступник голови КМДА Дмитро Давтян зазначив, що пілотний проект буде розширятися, і за аналогічним принципом в оренду будуть передавати й інші паркувальні майданчики столиці. Як, втім, будуть пускати з молотка і право оренди ділянок для встановлення МАФів.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас