В Одесі з'явилася туристична поліція — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Одесі з'явилася туристична поліція

Казна та Політика
418
На території комплексу “Аркадія” в Одесі відкрилася перша станція туристичної поліції. Про це повідомила прес-служба відомства.
За словами заступника міністра внутрішніх справ Вадима Трояна, спеціально для охорони громадського порядку в курортних зонах Одеси і Одеської області запустили групи туристичної поліції. Вони будуть працювати з 1 червня до закінчення туристичного сезону – 30 вересня. Поліцейські будуть надавати консультації та допомогу відпочивальникам, реєструвати скарги громадян щодо ушкодження і зникнення майна, аналізувати оперативну ситуацію в місцях скупчення туристів.
Щорічно Одеську область відвідують більше шести мільйонів туристів і відпочивальників.
“Ми говоримо не тільки про українців, а й про іноземців. Всі співробітники груп обізнані про законодавство щодо іноземних громадян, міграційних процедур і візових обмежень”, – зазначив заступник міністра внутрішніх справ.
Начальник обласної поліції Дмитро Головін нагадав, що торік проект туристичної поліції працював на ділянці “Ланжерон-Аркадія” в пілотному режимі.
“Він продемонстрував свою ефективність. Групи туристичної поліції розкрили 38 кримінальних порушень, виявили трьох неповнолітніх, які самовільно залишили місця свого проживання, затримали іноземного громадянина, який перебував у розшуку”, – сказав він.
Троян також сказав, що в подальшому планується масштабування підрозділу на територію всіх курортних зон України.
“Цього року ми плануємо відкрити ще шість таких станцій в Одесі та Одеській області. Всього в Одеській області їх буде 15. Також планується відкриття таких станцій в інших курортних зонах країни”, – сказав він.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас