США випробували ракетний пілотований космоплан (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США випробували ракетний пілотований космоплан (відео)

Технології&Авто
520
Американська компанія Virgin Galactic мільярдера Річарда Бренсона успішно випробувала космоплан VSS Unity, який здійснив політ на надзвуковій швидкості.
Випробування, визнані успішними, проходили на полігоні в пустелі Мохаве в Каліфорнії. В ході польоту корабель з двома пілотами відокремився від літака-носія WhiteKnightTwo, після чого на 31 секунду включив ракетний двигун. За цей час він розвинув швидкість в 1,9 числа Маха і набрав висоту близько 35 кілометрів.
Метою випробувань VSS Unity названо відпрацювання систем управління польотом корабля в надзвуковому режимі. В ході останніх тестів у космоплан уже були інтегровані пасажирські крісла і відповідне обладнання.
Зазначимо, перші випробування VSS Unity в надзвуковому режимі відбулися 5 квітня нинішнього року. Тоді кораблю вдалося розвинути швидкість в 1,87 числа Маха. Попередні 11 польотів космоплана, що проводилися з лютого 2016 року, проходили без включення ракетного двигуна.

Довідка Finance.ua:

  • Суборбітальний ракетний пілотований космоплан VSS Unity був представлений в лютому 2016 року як вдосконалена модель VSS Enterprise.
  • Космоплан Virgin Galactic призначений для проведення суборбітальних туристичних польотів.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас