Канада націоналізує великий нафтопровід за $4,5 мільярда — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Канада націоналізує великий нафтопровід за $4,5 мільярда

Енергетика
479
Уряд Канади вирішив викупити «Трансгорський» нафтопровід на Західному узбережжі за 4,5 млрд доларів.
Про це в Оттаві оголосив міністр фінансів Канади Білл Морно.
«Це стане інвестицією в майбутнє Канади», – сказав Морно.
Він пояснив, що за 4,5 млрд дол. нинішній власник компанія «Kinder Morgan» передасть державі всі права на побудований в 1953 році нафтопровід довжиною 1150 км, що з’єднує провінції Альберта з тихоокеанським портом поблизу Ванкувера у Британськый Колумбії. Крім цього, уряд отримає в управління всю недобудовану інфраструктуру другого нафтопроводу, який має майже втричі збільшити пропускну здатність існуючої гілки. На завершення з державної скарбниці протягом наступних років виділять ще близько 3 млрд дол.
При цьому держава має намір в належний час продати нафтопровід інвесторам, які, за словами Морно, вже виявляють інтерес.
Націоналізація була вимушеним кроком, оскільки «Kinder Morgan» під час будівництва другої гілки нафтопроводу зіткнувся з потужною протидією уряду Британської Колумбії і обіцяв судитися з Канадою, якщо Оттава не зможе вирішити це питання. Справа в тому, що жителі Британської Колумбії побоюються, що більша кількість нафтових танкерів біля узбережжя значно збільшить ризик розливу сирих нафтопродуктів і призведе до екологічної катастрофи.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас