НБУ виділив 655 млн грн на рефінансування двох банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ виділив 655 млн грн на рефінансування двох банків

Кредит&Депозит
585
Національний банк України провів черговий кількісний тендер з рефінансування банків. За результатами цього тендеру було задоволено дві заявки з загальною сумою 655 млн грн з відсотковою ставкою 19% на термін від 14 днів.
Про це повідомила прес-служба регулятора, але не назвала фінустанови-переможці.
Нагадаємо, в лютому цього року регулятор удосконалив правила і скасував кілька обмежень для отримання позик проблемними банками. Нововведення набули чинності 17 лютого поточного року. Вони дозволяють комерційним банкам отримувати кредити рефінансування від Нацбанку для підтримки своєї ліквідності.
Зокрема, Нацбанк скасував правило, яке передбачало отримання банками позикових коштів не більше ныж 50% від розміру регулятивного капіталу та 50% від обсягу коштів. Після введення нових правил розмір позикових коштів буде обмежуватися тільки наявним забезпеченням у комерційних банків і максимальною сумою тендерів.
Також Нацбанк дозволив проводити такі операції проблемним банкам. За рахунок цього регулятор виконає свою функцію кредитора останньої інстанції стосовно комерційних банків.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас