В Україні відкриють першу комбіновану ТЕС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні відкриють першу комбіновану ТЕС

Енергетика
1508
У Кам’янці-Подільському Хмельницької області завершується будівництво теплоелектростанції потужністю майже 45 МВт з комбінованим виробництвом теплової та електричної енергії твердопаливними і газовими котлами. Про це повідомляє прес-служба Держенергоефективності.
З 15 червня розпочнеться тестування станції і вже 3 липня планується офіційне відкриття і введення в експлуатацію об’єкта. Як біомасу станція буде використовувати відходи сільського і лісового господарства: в основному солому, кукурудзу і тріску.
Будівництво комплексу почалося ще в 2015 році. Вартість проекту становить $9,6 млн. Кошти надав Світовий банк в кредит під 0,01% річних. За оцінками експертів, окупність проекту складе 5 років.
ТЕС оснащена унікальною турбіною з модулем ОRС (Organic Rankine Cycle – органічний цикл Ренкіна). Після впровадження ТЕС на біомасі місто очікує зменшення споживання газу на 15,5 млн кубометрів на суму близько 115 млн грн на рік.
У Держенергоефективності також зазначили, що будівництву станції сприяло введення стимулюючого тарифу на тепло «не з газу», «зелений» тариф на електроенергію з біомаси, який прив’язаний до курсу євро і підвищений на 10% до 12,4 євроцента за кВт/год, а також надбавка до «зеленого» тарифу за використання українського обладнання.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас