Кіпр починає боротьбу з російськими рахунками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кіпр починає боротьбу з російськими рахунками

Фондовий ринок
1094
Слідом за Прибалтикою російських грошей починає позбуватися інша популярна у нас юрисдикція – Кіпр. Після візиту в країну представників мінфіну США місцеві регулятори вимагають від комерційних або закрити рахунки росіян, або перевести їх в кіпрський дочірній банк ВТБ.
Проблеми росіян з рахунками в кіпрських банках почалися після візиту в країну на початку травня делегації OFAC – санкційного підрозділу міністерства фінансів США, повідомив телеграм-канал Fun&Profit, який веде фінансовий журналіст Олена Тофанюк.
Уповноважені мінфіну США в ультимативній формі зажадали позбутися рахунків росіян у кіпрських банках, розповіло джерело Fun&Profit і підтверджує джерело The Bell, знайоме з одним з учасників зустрічі. За його словами, мова йшла не тільки про громадян Росії, а й про росіян, які отримали кіпрський паспорт.
Відразу після переговорів з американцями місцевий фінансовий регулятор CySEC попередив компанії країни про необхідність ретельно стежити за дотриманням американських санкцій, а асоціації юристів та аудиторів – розіслали своїм членам листа про особливу обережність з російськими грошима, писало місцеве видання Cyprus Mail. Воно нагадує, що 9,27% акцій найбільшого в країні Bank of Cyprus належить Віктору Вексельбергу, який потрапив під санкції США.
Тепер кіпрські банки пропонують клієнтам-росіянам такий вибір: або закрити рахунок, або перевести кошти в банк RCB, найбільшим акціонером якого є ВТБ, пише Fun&Profit і підтверджує джерело The Bell. У разі відмови рахунок закривається примусово. Формально ВТБ належить менше 50% RCB, але співрозмовник The Bell побоюється нових санкцій проти кіпрської дочки російського держбанку.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас