Ірландія випускає Посібник з криптовалютних податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ірландія випускає Посібник з криптовалютних податків

Фінтех і Картки
226
Компанії, що зареєстровані в Ірландії і займаються комерцією в цифровій валюті, зіткнуться з «нормальними» податковими правилами, діючими в країні.
Завдання полягає в тому, щоб повністю впровадити цифрову валюту в існуючу структуру оподаткування.
Керолайн Девлін, податковий партнер юридичної фірми Arthur Cox, розташованої в Дубліні, заявила BloombergLaw: «Існує розуміння того, що, хоча криптовалюта може бути призначена не для всіх, її популярність зростає».
Девлін підтвердила, що ICO відокремлене від Посібника. ICO представлені кількома варіантами, один з яких – токени оплати комунальних платежів. Кожен з токенів буде оподатковуватися окремо.
Вона також повідомила: «На ринку існує явний попит на розміщення ICO в надійних юрисдикціях». Податковий орган Ірландії повідомив, що в країні не існує «спеціальних» правил виключно для криптовалютних транзакцій.
Правила оподаткування Ірландії щодо криптовалюти:
1. Прибутковий податок: прибуток і збитки некомерційного криптобизнесу повинні відображатися на рахунках і ​​оподатковуватися за стандартними правилами.
2. Податок на прибуток організацій. Звичайні правила будуть застосовуватися до криптотранзакцій, і те саме буде відображено на їхніх рахунках. Бухгалтерії поки що не дозволяється використовувати криптовалюту для цілей бухгалтерського обліку та оподаткування.
3. Звільнення від ПДВ. Будучи «платіжним засобом», криптовалюта і фінансові послуги, що включають криптовалюту в традиційних угодах, звільняються від сплати ПДВ (пункт 6 (1) (с) Закону про консолідацію ПДВ 2010 року) податковими органами.
За даними податкової інспекції на основі єврової вартості криптовалюти на момент поставки товару або послуги, постачальники будуть обкладатися ПДВ.
Майнінг не вважається економічною діяльністю, отже, виходить за рамки ПДВ.
За матеріалами:
Cryptellect
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас