Стало відомо, скільки електромобілів зареєстровано в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, скільки електромобілів зареєстровано в Україні

Технології&Авто
1752
Маркетингове агентство IRS Group проаналізувало статистику реєстрацій електромобілів в Україні станом на 1 травня 2018 року. Про це повідомляє ЦТС.
Згідно з офіційними даними, на сьогоднішній день по Україні їздять 7,4 тисячі електричних автомобілів. Так, всього за місяць автопарк електрокарів зріс на 7% – в квітні був зареєстрований 461 електромобіль, середній вік яких склав трохи більше 4 років. У порівнянні з березнем було зареєстровано на 9,5% більше авто.
Крім цього було зазначено, що в період з січня по квітень 2018 року найбільший приріст по реєстраціях в порівнянні з аналогічним періодом минулого року показала Тернопільська область – збільшення в 7,7 разів. Тим часом найменший приріст за вказаний період був зафіксований в Харківській області – падіння на 30%.
Нагадаємо, в “Укравтодорі” бояться, що українці пересядуть на електромобілі. Справа в тому, що за рахунок акцизу на пальне вдається наповнювати Фонд державного агентства. Якщо українці почнуть активно користуватися електрокарами – доведеться шукати інші джерела фінансування.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас