Суд зобов'язав Samsung виплатити Apple понад $500 мільйонів доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд зобов'язав Samsung виплатити Apple понад $500 мільйонів доларів

Технології&Авто
729
Справа стосується копіювання компанією Samsung дизайну смартфонів Apple і деяких інших патентів.
Після майже п’ятиденних обговорень суд США постановив, що Samsung Electronics Co Ltd мусить заплатити 539 мільйонів доларів Apple Inc за копіювання запатентованих функцій смартфона.
Найбільші в світі конкуренти в сфері смартфонів билися в суді над патентами з 2011 року, коли Apple подала позов, стверджуючи, що смартфони та планшети Samsung “рабськи” копіювали їхні продукти. Компанію Samsung було визнано винною в суді в 2012 році. Однак донині тривали розбіжності з приводу суми, яку Samsung має компенсувати.
Samsung раніше вже заплатила Apple 399 мільйонів доларів, щоб компенсувати Apple порушення деяких з патентів, про які йдеться в справі.
Таким чином, якщо вирок буде залишений в силі після апеляції, Samsung залишиться заплатити близько 140 мільйонів доларів.
У своїй заяві Apple із задоволенням зазначила, що члени судової колегії “згодні з тим, що Samsung має платити за копіювання наших продуктів”.
В Samsung відразу не сказали, чи планують вони оскаржити вирок, однак у компанії заявили, що вони розглядають “всі варіанти”, щоб оскаржити його.
“Сьогоднішнє рішення йде врозріз з одноголосним рішенням Верховного Суду на користь Samsung в сфері збитків через патент дизайну. Ми розглянемо всі варіанти, щоб отримати результат, який не перешкоджатиме творчості і чесній конкуренції для всіх компаній і споживачів”, – йдеться в заяві Samsung.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас