IBM створила кишеньковий детектор підроблених товарів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

IBM створила кишеньковий детектор підроблених товарів

Технології&Авто
438
Інженери IBM розробили штучний інтелект, вбудований у спеціальний детектор, який визначає підроблені товари. Про це пише Engadget.
Детектор Crypto Anchor Verifier виявляє оптичні параметри, унікальні для кожного об’єкта або речовини. Штучний інтелект аналізує оптичні властивості матеріалів за допомогою мініатюрної камери.
У кожного об’єкта свої оптичні параметри. Після зчитування даних нейромережа порівнює їх зі справжнім предметом. За допомогою Crypto Anchor Verifier можна виявити підроблене вино, генетично модифіковані продукти і навіть справжність дорогоцінного каміння або ліків. Крім того, детектор може навіть аналізувати ланцюжок блокчейну, перевіряючи, щоб різні його елементи не були підроблені.
Невідомо, чи планує IBM вивести продукт на масовий ринок, чи технологія стане частиною іншого пристрою. Видання зазначає, що Crypto Anchor Verifier можна використовувати навіть в медичних і рятувальних цілях, аналізуючи мікроорганізми в воді або в крові.
Китайський інтернет-гігант JD.com спільно з Walmart і IBM запустили проект по боротьбі з контрафактною їжею в Китаї. На їхню думку, технологія блокчейн допоможе відстежити походження продуктів. Контрафактний соєвий соус, рис, вино і яйця належать до потенційно небезпечних продуктів, які можна зустріти на прилавках китайських магазинів. Тепер JD.com, другий за величиною інтернет-магазин в країні, хоче використовувати блокчейн, щоб отримати чітке уявлення про те, звідки насправді надходять продукти.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас