В НБУ назвали обсяг наступної програми співпраці з МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В НБУ назвали обсяг наступної програми співпраці з МВФ

Казна та Політика
686
Національний банк зазначає, що обсяг наступної програми співпраці з Міжнародним валютним фондом може скласти близько 5,5 млрд доларів.
Про це в ході прес-конференції повідомив заступник голови НБУ Дмитро Сологуб.
“Ми про програму МВФ і її обсяги вже думали раніше. Розмір програми буде визначатися поточним рівнем резервів НБУ і бажаним рівнем… Така цифра (5,5 млрд доларів), про яку говорили колеги з міжнародного інституту фінансів, має такі параметри”, – сказав він.
При цьому НБУ, як і раніше, очікує надходження від МВФ близько 2 млрд доларів в поточному році.
НБУ зазначає, що найближчим часом буде вирішальним для прийняття рішень, важливих для продовження співпраці з офіційними кредиторами України.
Необхідність такої співпраці останнім часом тільки посилилася через ускладнення доступу країн, що розвиваються, до глобального ринку капіталу.

Довідка Finance.ua:

  • В кінці квітня 2014 року МВФ затвердив кредитну програму для України на 17,01 млрд доларів, а на початку травня надав перший транш кредиту stand by на суму 3,19 млрд доларів.
  • МВФ 11 березня 2015 року схвалив виділення Україні 17,5 млрд доларів за 4-річною програмою EFF (Extended Fund Facility) замість програми stand by.
  • МВФ вирішив змінити попередню програму stand by на “механізм розширеного фінансування” в зв’язку з більш тривалою потребою платіжного балансу України.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас