Для пошти Росії розробляють роботів-сортувальників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для пошти Росії розробляють роботів-сортувальників

Технології&Авто
560
У РФ команда інженерів промислового коворкінгу Донського державного технічного університету запропонувала ростовській філії Пошти Росії створити для неї комплекс роботів-сортувальників Ботольон.
За зміну один робот зможе обробити близько п’яти тисяч посилок масою не більше 20 кг кожна.
Зазначено, що роботів розробляє команда Garaж.
Реалізація проекту дозволить збільшити продуктивність роботи і здешевить її. Для реалізації проекту вони проаналізували досвід філій Пошти Росії і таких компаній як Amazon і Puma.
У повідомленні йдеться, що за рахунок датчиків на корпусі робот визначає, коли на нього кладуть вантаж, зважує його, перевіряє трек-номер і згідно з отриманою інформацією вирушає до потрібного контейнера. Коли заряд батареї закінчується, робот самостійно вирушає до зарядної станції.
Для того, щоб машини не врізалися одна в одну, інформація про їх пересування буде передаватися на сервер, де самонавчальна нейромережа вибиратиме для них оптимальний маршрут.
“Роботизована система дозволить звести участь людини в процесі сортування до мінімуму – потрібно тільки правильним чином розміщувати посилки на платформи і стежити за справністю роботів”, – додали в ВУЗі.
Очікується, що перший прототип Ботольона створять до кінця вересня.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас