Криптовалютне регулювання на Мальті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Криптовалютне регулювання на Мальті

Фінтех і Картки
628
В Європі криптовалютне регулювання — гаряче обговорювана тема. У порівнянні з багатьма країнами, які все ще зважують переваги і недоліки криптовалют, Мальта виразно вирвалася вперед і створила нові правила, які дозволяють розглянути всі аспекти криптовалют і технологій блокчейна в новому майбутньому на острові.
Мальтійська влада випустила три нові законопроекти щодо криптовалют. А саме — Закон про віртуальні фінансові активи, Закон про реєстрацію цифрових інновацій в державі Мальта і Закон про інноваційні технології і послуги.
Згідно з виданням Hedgeweek, мальтійська влада вирішила виключити слово «криптовалюти» з нормативних актів, щоб уникнути будь-яких негативних відтінків, які оточують слово. Замість цього будуть використовуватися «Віртуальні фінансові активи» (VFA).
Це дійсно цікавий спосіб описати криптовалюти, які стикаються з негативом на багатьох фронтах. Формується більш відкритий і ліберальний підхід до нової нормативної позиції Мальти.
Правила не призначені для того, щоб перешкодити галузі розвиватися, навпаки, Мальта зайняла позицію, яка гарантує, що криптовалютна індустрія буде процвітати в безпечному та надійному середовищі.
Згідно з виданням Hedgeweek: «Нові законодавчі норми створюють основу для проведення ліцензування первісних пропозицій VFA, підготовки white papers та регулювання діяльності постачальників послуг, в тому числі обмінників і торгових платформ. Вони також встановлюють права та обов’язки інвесторів, повноваження МФСА і Трибуналу з фінансових послуг в плані забезпечення належного виконання пов’язаної з криптовалютами діяльності».
Завдяки цим новим правилам Мальта лідирує в перегонах прийняття криптовалют. Це дуже важливо, оскільки, в кінцевому рахунку, європейські країни ризикують залишитися в криптовалютному середовищі, яке, дуже імовірно, управляється державами Азії. Хотілося б сподіватися, що більш дрібні населені пункти підуть за мальтійською владою, забезпечуючи криптовалютну революцію в Європі.
За матеріалами:
Altcoin.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас