У Росії назвали головну небезпеку для Керченського мосту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії назвали головну небезпеку для Керченського мосту

Казна та Політика
5616
Споруду необхідно було завантажити, а не просто проїхати по ньому “КамАЗами” та мотоциклами.
Керченський міст не можна було будувати на ґрунтах, які розташовані в тій місцевості.
Про це заявив старший науковий співробітник Інституту водних проблем Російської академії наук, кандидат геолого-мінералогічних наук Юрій Медовар.
“Я неодноразово попереджав: будувати міст не можна. Основна небезпека Керченського мосту з самого початку була в тому, що порушили будівельні норми і правила. У них йдеться про те, що арочні мости – а це арочний міст – в сейсмічних районах – а це сейсмічний район – можна будувати тільки на таких породах, як граніт або схожих, що не просідають і тримають навантаження. А в Керченській протоці напівтверді глини, насичені водою з піском. Тому і з’являються тріщини, просідання”, – пояснив експерт.
За словами кандидата наук, міст необхідно було завантажити, а не просто проїхати по ньому на вантажівках.
“Це необхідно зробити, щоб побачити, наскільки зосереджене навантаження буде впливати на міцність, просідання моста. “КамАЗи”, мотоцикли – це не навантаження, це просто катання. Треба ж було подивитися, що може бути з опорами, а цього ніхто не зробив. Ґрунти просідають, але треба, щоб вони просідали рівномірно”, – додав Медовар.

Довідка Finance.ua:

  • 15 травня в анексованому Криму відкрили міст через Керченську протоку для автотранспорту. Прибув туди і президент РФ Володимир Путін. Офіційний Вашингтон та Євросоюз засудили зведення Росією та часткове відкриття мосту через Керченську протоку в Крим, наголосивши, що це не було погоджено з урядом України.
За матеріалами:
Радіо Свобода
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас