Союз правозахисних груп просить компанію Amazon скасувати систему розпізнавання облич — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Союз правозахисних груп просить компанію Amazon скасувати систему розпізнавання облич

Технології&Авто
298
Коаліція громадських правозахисних груп закликає керівника Amazon Джеффа Безоса припинити пропонувати систему для розпізнавання облич державним службам.
Поліція в декількох регіонах співпрацювала з Amazon над проектами спостереження, включаючи проект в Орландо, який дозволяє Amazon шукати “людей, які представляють інтерес”, через міські камери.
Американський союз захисту громадянських свобод (ACLU) також дізнався, що Amazon надала графству Вашингтон дорожню карту щодо угоди про нерозголошення і запропонувала зв’язати графство з іншими урядовими замовниками, зацікавленими в спостереженні за людьми. Це особливо проблематично, оскільки розпізнавання обличчя за допомогою камер є незаконним у деяких регіонах США.
Автоматизуючи масове спостереження, системи розпізнавання облич на кшталт Rekognition від Amazon створюють загрозу для свободи громадян, особливо спільнот, які “несправедливо стали мішенню”, заявили правозахисники. ACLU та інші організації явно стурбовані тим, що технологічні гіганти, такі як Amazon, зосереджені на прибутку, не зважаючи на соціальний вплив своїх продуктів.
Представник Amazon повідомив журналістам, що компанія вимагає від клієнтів дотримуватися законів і відповідально підходити до використання Rekognition. “Коли ми виявляємо, що клієнт зловживає послугами, ми припиняємо його права на використання наших послуг”, — зазначив він.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас