Для дронів розробили багаторазові парашути — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для дронів розробили багаторазові парашути

Технології&Авто
320
Компанія ParaZero представила нову версію парашута для мультикоптерів. Пристрій аналізує рух літального апарата і при виявленні вільного падіння вистрілює парашут, що уповільнює падіння дрона для безпеки самого апарату і оточуючих. На відміну від попередньої версії, новий парашут можна самостійно укладати після використання, повідомляє DroneDJ.
Оскільки кількість використовуваних дронів постійно зростає, зростає і ризик для людей з їхнього боку. Наприклад, багато телеканалів або студії використовують мультикоптери для зйомки з повітря, у тому числі в містах, але при виході апарата з ладу він може впасти на людей і завдати серйозних каліцтв. Через це Федеральне управління цивільної авіації США (FAA), що розробило норми використання малих безпілотників, забороняє дронам літати над скупченнями людей.
Для того щоб убезпечити людей під дроном, а також зменшити ризик пошкодження літального апарату, компанія ParaZero ще в 2016 році випустила парашут SafeAir. Тепер вона представила його оновлену версію, яку можна встановлювати як на важкі промислові безпілотники, так і на невеликі дрони, такі як DJI Phantom і Mavic Pro.
Пристрій кріпиться на верхню частину корпусу апарата і під час польоту аналізує рухи літального апарату. При виявленні вільного падіння або критичного нахилу апарату парашут самостійно розкривається і помітно знижує швидкість падіння дрона, тим самим захищаючи його і оточуючих від сильного удару при падінні.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас