Дохід VPN-сервісу різко зріс через блокування Telegram — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дохід VPN-сервісу різко зріс через блокування Telegram

Технології&Авто
419
Оскільки багато VPN надають свої послуги платно, то рівень доходів сервісів такого роду значно зріс.
Зокрема, американська компанія TorGuard VPN рапортує про збільшення платних підписок з РФ на 1000% з квітня цього року. Інформацію про це надав керівник сервісу Бенджамін Ван Пельт.
“З початком блокування Telegram ми спостерігаємо збільшення інтересу і з боку російського бізнесу”, – зазначає Ван Пельт.
Його словами підтверджує і гендиректор іншого сервісу, Golden Frog (сервіс VyprVPN), Сандей Йокубаітіс. Кількість скачувань мобільного додатка VyprVPN зросла на 198%, зареєстровано на 190% більше акаунтів, ніж в середньому за той же період часу. Трафік сайту компанії збільшився на 36,19%. За словами Йокубаітіса, все почалося зі стартом блокувань в РФ.
Ще одна компанія, CyberGhost, повідомляє про зростання кількості користувачів більш ніж на 380%. Приблизно той же результат демонструє і PrivateVPN.
Водночас, зростання доходів майже не торкнулося російських VPN-сервісів. В даний час Роскомнадзор намагається боротися з обходом блокувань, обмежуючи доступ більш ніж до 80 VPN і проксі-сервісів в Росії. Більшість з них були створені спеціально для того, щоб заходити в Telegram.

Довідка Finence.ua:

  • 13 квітня Роскомнадзор виніс рішення про обмеження доступу до Telegram в Росії за невиконання зазначеного наказу ФСБ.
  • Причиною цього стала відмова сервісу надати ФСБ ключі шифрування, що дозволяють читати листування користувачів.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас