NASA створить найхолоднішу точку у Всесвіті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

NASA створить найхолоднішу точку у Всесвіті

Технології&Авто
688
У гонитві за найнижчими температурами NASA посилає на Міжнародну космічну станцію апарат, який створить температуру в 10 мільярдів разів холоднішу за вакуум.
Про це повідомляє Сьогодні з посиланням на Zik.
Розробка Лабораторії холодного атома є корисним навантаженням космічного корабля “Лебідь” (Cygnus), який відправляється на МКС 22 травня. Вчені збираються спостерігати незвичайні квантові властивості ультрахолодних атомів.
Комбінація лазерів і магнітів буде використовуватися для охолодження і уповільнення хмари атомів до температури вище абсолютного нуля, також відомого як нуль Кельвіна (- 273.15 за Цельсієм). Абсолютний нуль є найхолоднішою температурою у Всесвіті. Його неможливо досягти, оскільки при цій температурі атоми припиняють рухатися.
Але інженери Лабораторії холодного атома можуть охолоджувати атоми до однієї десятої мільярда градусів вище абсолютного нуля, що змушує їх рухатися дуже повільно, проявляючи квантові властивості. Цей стан називається конденсатом Бозе-Ейнштейна.
Його дуже складно спостерігати на Землі: через гравітацію атоми знаходяться в цьому стані частки секунди. Передбачається, що на борту МКС ця проблема буде вирішена, і вчені зможуть дистанційно спостерігати за атомами до 10 секунд. Вчені кажуть, що вивчення цих ультрахолодних атомів могло б змінити загальне розуміння матерії і фундаментальної природи гравітації.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас