У Інополісі запустили тестування мережі 5G — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Інополісі запустили тестування мережі 5G

Світ
470
У Іннополісі запустилося тестування мережі п’ятого покоління — 5G. За допомогою 5G на майданчику російського інноваційного Університету випробували трансляцію потокового відео у форматі 4К, прямий ефір з камери 360° у шоломі віртуальної реальності і віртуальний футбол. Про це «Хайтеку» розповіли представники Інополіса.
Технологія 5G в Інополісі працює за допомогою широкосмугового бездротового доступу компанії Huawei з елементами напрямку 5G (Massive MIMO). Технологія Massive MIMO збільшує пропускну здатність мережі в 5 разів у порівнянні з мережею LTE. На церемонії запуску технології швидкість передачі даних склала 2 Гбіт/с.
«5G стане платформою для утворення нових бізнес-моделей і повсюдної цифровізації галузей. На даному етапі розвиток стандарту можливий за умови співпраці компаній, тому ми раді бути частиною проекту, що наближає впровадження і комерціалізацію 5G, і разом з партнерами дослідити можливості технології», — зазначив генеральний директор компанії Huawei в Росії Ейден У.
Університет Інополіс в рамках тестування мереж п’ятого покоління проведе дослідження ринків, для яких можна використовувати 5G, а також займеться пошуком ефективних бізнес-рішень. За словами доцента Інополісу Рашида Хусейна, поява 5G може стати поштовхом у розвитку інтернету-речей та іншої інтелектуальної інфраструктури.
«Технології 5G доповнять системи зв’язку для передачі важливої інформації, де затримка передачі даних повинна бути мінімальною. Наприклад, у випадку з автономним транспортом, який автоматично може підзаряджатися від придорожньої інфраструктури. У цьому випадку зв’язок між автомобілем та інфраструктурою в режимі реального часу не повинен страждати від затримки сигналу в лінії зв’язку. Такі проблеми можна легко вирішити за допомогою 5G, однак у питанні застосування 5G у сфері безпеки та конфіденційності досі існує багато прогалин», — зазначив Хусейн.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас