200 000 учнів середніх шкіл в Нідерландах складають іспит з Bitcoin-обчислень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

200 000 учнів середніх шкіл в Нідерландах складають іспит з Bitcoin-обчислень

Фінтех і Картки
711
Криптовалюта стала дуже популярною фінансовою технологією з мільйонною армією шанувальників по всьому світу. Але цілком ймовірно, що деякі голландські учні, які складають випускні іспити, можуть не поділяти подібного захоплення. Справа в тому, що в цьому році їм була дана неординарна тема для іспиту з математики — технологія Bitcoin.
Так, в одному із завдань сказано наступне: «Bitcoin — це цифрова валюта, яка існує тільки в Інтернеті з січня 2009 року і може використовуватися для оплати в інтернет-магазинах або інших онлайн-сервісах. Bitcoin не випускається Центральним банком, на відміну від традиційних грошей. Замість цього Bitcoin видобувається шляхом розв’язання обраних математичних задач при використанні обчислювальних потужностей комп’ютера. Власник комп’ютера, який знайде вирішення математичної проблеми, отримує 25 Bitcoin як винагороду. Оскільки в 2014 році така проблема вирішувалася кожні 10 хвилин, 25 Bitcoin з’являлися кожні 10 хвилин. На 1 січня 2014 року було випущено близько 12, 2 мільйонів Bitcoin. У якому році обсяг Bitcoin дійде до 18 мільйонів одиниць, враховуючи, що швидкість, з якою вони з’являються, залишається незмінною?».
Випускникам було потрібно відповісти на п’ять запитань, які були сформульовані як математичні задачі, але за одним винятком — вони були засновані на технології Bitcoin.
Всі питання були пов’язані з цифровими валютами на базі Блокчейна. Наприклад, студенти повинні були підрахувати рік, в якому винагорода для майнерів стане меншою за один Bitcoin, або знайти максимальний обсяг Bitcoin, який може бути випущений.
За матеріалами:
Altcoin.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас