Лазери можуть зробити комп'ютери в мільйон разів швидшими — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лазери можуть зробити комп'ютери в мільйон разів швидшими

Технології&Авто
684
Група вчених з Регенсбургського університету в Німеччині і Мічиганського університету в США заявили про те, що використання лазера може збільшити продуктивність комп’ютера в мільйон разів. Текст з описом теоретичної частини цієї технології з’явиться у наступному номері журналу Nature
«Наші експерименти показують, що в довгостроковій перспективі є реальний шанс впровадження квантових інформаційних пристроїв, які виконують операції набагато швидше, ніж сучасні аналоги», — зазначив один з авторів дослідження Руперт Хубер — професор фізики в університеті Регенсбурга в Німеччині.
Він додав, що в новій технології будуть використовуватися лазерні світлові імпульси, які стануть прототипами біта — фундаментальної одиниці обчислень. Таким чином, пристрій, який працює за допомогою двійкового коду, буде обчислювати в мільйон разів швидше, ніж звичайний сучасний комп’ютер, який в середньому здатний на мільярд операцій за секунду.
Дослідники відзначають, що поки що не виконували квантові операції таким чином, тому ідея надшвидкого комп’ютера поки що залишається теоретичною. Одна з головних проблем — можливість використання лазера для квантових обчислень при кімнатній температурі. Ця проблема зустрічається і в звичайних квантових комп’ютерах, які вимагають попереднього охолодження до максимально низької температури до початку і під час обчислень. Якщо цю проблему вдасться вирішити, то експеримент може стати першим кроком до надшвидких обчислень, і навіть квантових обчислень, які були неможливі досі.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас