Порошенко розповів про долю "грошей Януковича" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко розповів про долю "грошей Януковича"

Казна та Політика
1105
Україна зараз витрачає 6% ВВП на свою оборону та армію, частково й завдяки набуттю чинності закону про спецконфіскацію, у межах якого були повернуті вкрадені державні кошти за часів президентства Віктора Януковича.
Про це заявив чинний президент України Петро Порошенко.
Він перерахував фінансові здобутки від децентралізації. За його словами, цього року вперше у зведеному державному бюджеті частка місцевих бюджетів становить фактично половину – 51%.
“Незважаючи на зовнішню агресію, Україна продовжує впровадження реформ та щоденно змінюється – будівництво доріг, реформа освіти, медичної галузі, проект розвитку сільської медицини, будівництво житла для контрактників в армії”, – зазначив він.
У підсумку він заявив: “Усе це реалізується частково і за рахунок повернення грошей, які були вкрадені у народу України клікою Януковича”.
Нагадаємо, Україна з часу набуття чинності закону про спецконфіскацію з рахунків екс-президента Віктора Януковича та його оточення конфіскувала $1,7 млрд.
За даними генерального прокурора України Юрія Луценка, ці кошти не належать фізичній особі Віктора Януковича, а були незаконно акумульовані членами злочинного угруповання на чолі з ним. Всі гроші зберігалися на численних рахунках членів угруповання. Загалом – понад сто рахунків.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас