Німецький суд дозволив містам забороняти дизельні авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецький суд дозволив містам забороняти дизельні авто

Технології&Авто
773
Німецькі міста мають право негайно забороняти старі дизельні автомобілі, щоб привести рівень забруднення повітря до норм Європейського Союзу.
Таке рішення ухвалив Вищий адміністративний суд Німеччини, повідомляє Reuters.
У лютому суд Лейпцига дозволив німецьким містам забороняти проїзд автомобілів з дизельними двигунами, незважаючи на жорстке лобіювання проти заборон з боку автовиробників.
У сьогоднішньому рішенні суд заявив, що не повинно бути пільгових періодів для заборони.
“Такі обмеження за своєю інтенсивністю не виходять за межі інших подібних заборон, які виправдовуються вимогами дорожнього законодавства, які автомобілісти завжди повинні враховувати та які вони в принципі повинні приймати”, – йдеться у рішенні.
Негайна заборона на рух на великих шляхах або ділянках дороги може вплинути на всі моделі, за винятком тих, які відповідають останнім стандартам на викиди Євро-6.
Для більш широких міських районів, що охоплюють безліч основних доріг і прилеглих вулиць, суд рекомендував поетапне введення заборон, починаючи зі старих автомобілів, що відповідають стандартам викидів Євро-4.
Друге за чисельністю німецьке місто Гамбург цього тижня вже почало розміщувати знаки, що забороняють проїзд старих дизельних автомобілів, а місцева влада чекає, що обмеження почнуть діяти в кінці цього місяця.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас