На "ArcelorMittal Кривий Ріг" попередили про можливі вибухи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На "ArcelorMittal Кривий Ріг" попередили про можливі вибухи

Фондовий ринок
1913
На Криворізькому гірничо-металургійному комбінаті ПАТ “ArcelorMittal Кривий Ріг” може статися вибух в разі повної зупинки доменного виробництва. Про це заявив головний енергетик підприємства Олександр Іванов.
За його словами, на поточний момент при роботі однієї доменної печі стався знижений вихід доменного газу як продукту доменного виробництва і, відповідно, в газопроводах низький тиск – близько 500 мм водяного стовпа. При зниженні тиску доменного газу до 50 мм, необхідно виконувати зупинку газопроводів, однак робити це небезпечно, бо в результаті зупинок газопроводів відбудеться тотальна загазованість прилеглої території. Для того, щоб запобігти можливим наслідкам, необхідно залишити в роботі мінімум одну доменну піч.
“Досвіду подібних робіт у нас не було останні років 40, я припускаю, що будь-яка помилка персоналу може викликати перетворення гримучої суміші і, відповідно, можливі вибухи на газопроводах”, – попередив енергетик.
Іванов підкреслив, що в газопроводах мусить бути відсутнє повітря, щоб не утворювалася вибухова суміш.
Раніше повідомлялося, що великий металургійний комбінат «АрселорМіттал Кривий Ріг» призупинив свою роботу в зв’язку зі страйками залізничників.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас