Китайська приватна компанія випробувала власну ракету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайська приватна компанія випробувала власну ракету

Технології&Авто
345
Перший приватний виробник ракет у Китаї, компанія OneSpace Technology, успішно випробувала свою ракету-носій OS-X Chongqing Liangjiang Star. Ракета легкого класу стартувала вранці 17 травня з тестового майданчика на північному заході Китаю. Її політ тривав 306 секунд, після чого фрагменти ракети впали в призначеному місці.
Зазначимо, ракета компанії OneSpace Technology відносно малогабаритна і дешева. Вона здатна виводити до 100 кілограмів вантажу на орбіту висотою близько 800 кілометрів.
Chongqing Liangjiang Star в довжину досягає 9 метрів, оснащена твердопаливним двигуном, створеним компанією, і використовує енергозберігаючі технології, зокрема бездротовий зв’язок, що дозволяють знизити витрати на пальне приблизно на 30 відсотків.
Керівник компанії Шу Чанг не приховує, що компанія йде по стопах SpaceX Ілона Маска. “Вони були першими в США, ми – в Китаї. Зрозуміло, що між нами – прірва, але це перша ракета, за три роки розроблена і створена повністю нашими власними силами”, – сказав він.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас