Монетизація субсидій почнеться в 2019 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Монетизація субсидій почнеться в 2019 році

Казна та Політика
455
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман прогнозує, що монетизація житлових субсидій запрацює з 1 січня 2019 року.
“Сьогодні стоять нові завдання в системі субсидій. Завдання – монетизація субсидій для українських громадян. Міністерство соціальної політики сьогодні працює над цим питанням. Ми вийдемо на монетизацію з 1 січня 2019 року”, – сказав він в Харкові під час виїзної колегії Міністерства соціальної політики на тему “Про пріоритетні напрямки реформування соціальної сфери: підсумки і перспективи”.
За його словами, введення монетизації необхідно, щоб прибрати будь-які зловживання в системі субсидій.
“Ми знаємо, що цими державними ресурсами зловживають ті, хто їх не потребує, і наше завдання сьогодні – змінити систему таким чином, щоб ефективно захистити тих, хто потребує такої підтримки”, – підкреслив Гройсман.
За словами прем’єра, в Україні близько 7 млн ​​домогосподарств отримують субсидії.
Нагадаємо, 14 березня 2018 року Кабінет міністрів прийняв постанову “Деякі питання надання пільг у грошовій формі з оплати проїзду всіма видами транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах” і Порядок надання згаданих пільг.
За допомогою цих документів уряд мав намір усунути несправедливість нерівномірного доступу до вказаної пільги, а пільговики мали отримати можливість витратити гроші на свій розсуд.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас