ВРУ схвалила апгрейд роботи Держбюро розслідувань — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВРУ схвалила апгрейд роботи Держбюро розслідувань

Казна та Політика
233
Сьогодні на ранковому засіданні парламенту народні депутати України в першому читанні ухвалили законопроект № 5395-д щодо удосконалення діяльності Державного бюро розслідувань (Проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення діяльності ДБР), — випливає з результатів голосування у сесійній залі.
Після обговорення проекту рішення документ підтримали 265 карток народних депутатів при 226 необхідних.
Після схвалення Радою законопроекту спікер парламенту Андрій Парубій запропонував підготувати цей документ до другого читання за скороченою процедурою. Дану ініціативу голови ВРУ підтримав 251 парламентарій.
Законопроект пропонує внести зміни до законів України «Про Державне бюро розслідувань» та «Про оперативно-розшукову діяльність», яким, зокрема, встановлюються кваліфікаційні вимоги до директорів територіальних управлінь, керівників управлінь центрального апарату та керівників підрозділів внутрішнього контролю ДБР, а також регулюються питання щодо притягнення до дисциплінарної відповідальності працівників. Головною новацією проекту рішення є уточнення, що співробітники ДБР можуть займатися оперативно-розшуковою діяльністю.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас