ДФС: правила подання звітності з 2019 року зміняться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДФС: правила подання звітності з 2019 року зміняться

Казна та Політика
1833
З 1 січня 2019 року ДФС планує змінити подання звітності і сплати місцевих податків. Це пов’язано з введенням єдиного рахунку для сплати податків, який буде відкритий в казначействі.
На зустрічі з компаніями-членами Європейської бізнес-асоціації голова офісу великих платників податків Євген Бамбізов презентував концепцію основних змін.
Впровадження єдиного рахунку для сплати податків (крім ПДВ та акцизу з реалізації палива) передбачає подання єдиної декларації з місцевих податків з автоматичним рознесенням коштів на рахунки територіальних громад.
Реалізація запропонованих змін, зазначено в концепції, унеможливить помилково або надмірно сплачені платежі, а також дозволить акумулювати всі переплати і недоплати на єдиному податковому рахунку.
«Що стосується зазначеної концепції — то сьогодні все прораховано і триває робота зі створення ІТ-софту для того, щоб система запрацювала», — сказав Бамбізов.
Він повідомив, що основне складне питання — це зміна законодавства. Головний комунікатор для ДФС у цій темі — парламентський комітет з питань податкової та митної політики.
«Проект змін подано в парламентський комітет, і ми з ними в дискусії щодо певних норм, але в основному це технічні моменти. Комітет нас повністю підтримує», — зазначив Бамбізов.
За його словами, ще один проблемний момент, який потрібно вирішити — це зміна функціоналу казначейства і його територіальних підрозділів.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас