Уточнили терміни запуску газопроводу в обхід України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уточнили терміни запуску газопроводу в обхід України

Енергетика
1720
Поставки по газопроводу “Північний потік – 2” почнуться в кінці 2019 року – на початку 2020 року, повідомив комерційний директор Nord Stream 2 AG Рейнхард Онтід, передає Сегодня з посиланням на ТАСС.
“Робота газопроводу почнеться в кінці 2019 – на початку 2020 року”, – розповів він. Рейнхард зазначив, що компанія сподівається отримати решту дозволів у найближчі місяці, відповідно до графіка будівництва.
Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко застеріг Німеччину від участі в проекті будівництва Nord Stream – 2, запропонувавши в якості альтернативи модернізацію транзитного газопроводу, що проходить через територію України.
На початку травня в Німеччині почали будувати російський “Північний потік – 2”. Як відомо, Німеччина вже видала всі необхідні з її боку дозволи для будівництва Nord Stream – 2. Таке ж рішення прийняла Фінляндія. Проект ще повинен отримати дозволи в Данії і Швеції.
Зазначимо, новий виток обговорення транзиту газу через Україну після 2019 року відбувся після того, як Меркель після зустрічі з Петром Порошенком у Берліні заявила: “Північного потоку – 2” не повинно бути, якщо РФ має намір повністю припинити транзит через Україну.
Після цього в “Газпромі” запевнили, що про повне припинення не йдеться, і Росія готова транспортувати до 15 млрд кубометрів газу на рік через Україну – але тільки за умови, що “Нафтогаз” доведе економічну доцільність нового контракту на транзит”.
Українська сторона категорично не згодна з таким зменшенням обсягів – транзит менше 40 млрд кубометрів на рік економічно невигідний.
Водночас “Нафтогаз” готовий доводити “Газпрому” доцільність транзиту газу через Україну.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас