Єврокомісія оголосить про мирову угоду з "Газпромом" наступного тижня - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія оголосить про мирову угоду з "Газпромом" наступного тижня - ЗМІ

Енергетика
976
Європейська комісія і російський монополіст “Газпром” оголосять про врегулювання антимонопольної справи наступного тижня.
Про це повідомляє Euractiv з посиланням на інформацію європейських чиновників, близьких до справи.
Один зі співрозмовників сказав, що Єврокомісія повинна оголосити про укладення угоди 24 травня, що завершить одну з найтриваліших в своєму роді антимонопольних справ, яка почалася з рейдів в 20 офісах в 10 країнах в 2011 році, коли слідчі отримали понад 150 тисяч документів.
Два інші співрозмовники заявили, що рішення щодо “Газпрому”, найбільшого постачальника газу в ЄС, можуть оголосити цього тижня або наступного.
На початку квітня агентство Reuters повідомило, що “Газпром” і ЄС досягли угоди, яка дозволить російській компанії уникнути штрафу в розмірі 10% від світового обороту.
Єврокомісія вже сім років вивчає ділові операції “Газпрому” в Європі і звинувачує російський концерн в перешкоджанні конкуренції і в завищенні цін на поставки газу в Східну Європу. “Газпром” заперечує звинувачення.
Російський енергетичний гігант зобов’язався змінити структуру ціноутворення. Компанія також зобов’язалася зняти всі договірні обмеження, які забороняють клієнтам перепродувати свій газ, і дозволити оператору Болгарської мережі транспортування взяти на себе відповідальність за газові потоки Балканських країн в Грецію.
Очікується, що поступки будуть дійсні протягом восьми років. ЄС не застосовуватиме жодних фінансових санкцій до “Газпрому”, але якщо компанія не виконає умови врегулювання, ЄС все одно може накласти штрафи.
За матеріалами:
Європейська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас