ПриватБанк виграв суд щодо списання грошей під час націоналізації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПриватБанк виграв суд щодо списання грошей під час націоналізації

Фондовий ринок
1029
Верховний Суд відмовив задовольнити касаційну скаргу компанії “Пром Гарант Плюс” до ПриватБанку про повернення на рахунки 18,9 млн грн, які були списані в ході націоналізації (bail-in). Про це повідомляє прес-служба Приватбанку.
Відповідні рішення було ухвалено 10 травня.
Верховний Суд ухвалив постанову, якою підтвердив законність рішень судів першої (29 березня 2017 року) та апеляційної інстанцій (7 серпня 2017 року) щодо законного застосування до “Пром Гарант Плюс” ст. 41-1 закону “Про систему гарантування вкладів фізичних осіб”.
Суди попередніх інстанцій дішли висновку, що списання коштів з рахунків позивача було здійснено з дотриманням вимог банківського законодавства.
Засновниками “Пром Гарант Плюс” є три віргінські компанії (Бі-Сі Карго Сервісес Лімітед, Денніеллі Лімітед, Прістеллі Холдінгз Інк) і дві белізські (Дівелопмент Інвесторс Лімітед, Кендлвуд Файненсіал Корп). 4 із зазначених 5 компаній фігурують у кримінальному провадженні Генпрокуратури щодо виведення 19 млрд грн рефінансування з ПриватБанку.
За даними ГПУ, ці компанії, будучи підконтрольними колишнім посадовим особам ПриватБанку, виступали засновниками фірм, яким банк до націоналізації видавав сумнівні кредити.
Нагадаємо, в ході націоналізації ПриватБанку була проведена операція bail-in. В результаті її проведення були списані кошти пов’язаних осіб та вклади інших інвесторів, у тому числі кошти держателів єврооблігацій, загальним обсягом 29,4 млрд грн.
Зазначимо, ПриватБанк списав 5,56 млрд грн кредитів, які були видані до націоналізації. Відповідно до звітності, банк виділяє окремо групу непрацюючих кредитів, які були видані до 19 грудня 2016 року, тобто до націоналізації.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас