Жителям Австралії обмежать розрахунки готівкою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Жителям Австралії обмежать розрахунки готівкою

Фінтех і Картки
785
З 1 липня 2019 року за купівлю товарів і послуг на суму понад 10 тисяч австралійських доларів (7,5 тисячі доларів США) можна буде заплатити тільки за допомогою чека або банківської картки.
Як заявив представляючи парламенту бюджет на 2018-2019 роки головний скарбник Австралії Скотт Моррісон, цей захід повинен підвищити збирання податків в країні.
“Це погані новини для кримінальних банд терористів і тих, хто намагається шахраювати з податками”, — цитує Моррісона Gizmodo.
Як зазначає The Guardian, однією з причин введення ліміту на готівку стала боротьба з нелегальною торгівлею тютюном. В Австралії встановлено найвищі у світі податки на продаж сигарет, одна пачка коштує 40 австралійських доларів (30 доларів США); при цьому в країні існує великий чорний ринок торгівлі тютюном.
За допомогою ліміту на розрахунки готівкою влада Австралії сподівається залучити до бюджету додаткові чотири мільярди австралійських доларів (три мільярди доларів США).
Нагадаємо, Європа поступово переходить на безготівковий розрахунок. При цьому за кількістю транзакцій готівкою лідерами є південні країни єврозони – від Португалії до Кіпру, а також Німеччина, Австрія і Словенія (80% або більше).
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас