У Мадриді хочуть заборонити здавати квартири туристам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мадриді хочуть заборонити здавати квартири туристам

Світ
1042
Мерія іспанської столиці готує нові правила, які фактично повністю заборонять здавати туристам приватне житло в місті. “Мадридська міська рада готує нові жорсткі правила, які фактично заборонять 95 відсотків приватного житла для оренди в столиці на вихідні”, – йдеться в повідомленні, пише “Уніан” з посиланням на The Local.
Як зазначається, нові заходи були оголошені минулого тижня в рамках боротьби з масовим туризмом, на наслідки якого скаржаться місцеві жителі. За їхніми словами, через сервіси на кшталт Airbnb зростає орендна плата і для них. Різні обмеження будуть застосовуватися до чотирьох зон міста, причому найсуворіші будуть в центральному районі. Нові правила забороняють оренду туристичних квартир більш ніж на 90 днів на рік.
Вони також будуть перешкоджати перетворенню цілих багатоквартирних будинків на житло без спеціальної ліцензії, як у готелів, і мораторій на видачу таких ліцензій як мінімум на рік. Від квартир для туристів в центральній зоні вимагатимуть окремого від постійних жителів виходу на вулицю, що фактично виключає всі квартири, крім розташованих на першому поверсі.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас