Xiaomi все ж незабаром вийде на американський ринок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Xiaomi все ж незабаром вийде на американський ринок

Фондовий ринок
484
Китайська Xiaomi все ж збирається вийти на американський ринок, незважаючи на історії з ZTE і Huawei, проти яких уряд США активно бореться і вводить все нові юридичні перепони. Першим кроком компанії, яка готується до IPO на гонконгській біржі (збирається залучити близько $10 млрд), буде випуск в США продуктів для розумного дому.
Хоча Xiaomi переважно відома своїми недорогими і досить якісними смартфонами, компанія пропонує сотні інших продуктів, які варіюються від зарядних пристроїв до інтелектуальних джерел світла, повітряних фільтрів, електровелосипедів, гіроскутерів, інструментів тощо.
У кулуарах Google I/O компанія зробила важливі заяви. По-перше, в її продуктах з’явиться підтримка цифрового помічника Google Assistant (першими стануть світильник Mi Bedside Lamp, лампа Mi LED Smart Bulb і розетка Mi Smart Plug). До того ж, ці рішення для розумного дому з’являться на ринку США. Ймовірно, продажі в Америці перш за все здійснюватимуться через Amazon і Mi.com.
Зі смартфонами, втім, дещо інша історія. Xiaomi активно співпрацює з Google: торік компанії представили смартфон Xiaomi A1 з еталонною платформою Android One, на Google I/O було оголошено, що в числі не дуже багатьох флагманських апаратів, на які вже можна встановити Android P Beta, присутній Xiaomi Mi Mix 2S. Проте, її смартфони не продаються в США. Виконавчий директор Xiaomi Лей Цзюнь (Lei Jun), який повинен стати найбагатшою людиною в Китаї після IPO, раніше заявляв, що компанія хоче вивести свої фірмові смартфони на ринок США до початку 2019 року.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас