В "Укрзалізниці" відмовилися від німецьких електричок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В "Укрзалізниці" відмовилися від німецьких електричок

Фондовий ринок
2038
ПАТ “Укрзалізниця” більше не розглядає питання отримання для експлуатації в Україні німецьких вживаних приміських поїздів.
Про це повідомив в.о. голови правління УЗ Євген Кравцов.
“Ми аналізували детально питання, пов’язане із закупівлею німецьких вживаних електричок. Якщо говорити конкретно, — дизель-поїздів. Постало питання економічної доцільності: за нашими оцінками, це (переобладнання електричок під колію шириною 1520 мм – ред) виходить мінімум не дешевше… ніж капітальний ремонт нашого рухомого складу”, – повідомив Кравцов.
Крім того, за його словами, експлуатація в Україні німецьких вживаних дизель-поїздів небезпечна.
“Друге питання безпеки. Це пов’язано з тим, що при використанні цих поїздів на наших традиційних платформах велика відстань між поїздом і платформою. Це може привести до неприємних наслідків при масовому використанні цього транспорту”, – зазначив Кравцов.
Нагадаємо, пріоритетним напрямком отримання вживаного рухомого складу з Німеччини для приміських пасажирських перевезень була можливість зробити це безкоштовно.
Як повідомлялося, однією з моделей німецьких поїздів, які розглядалися для роботи в Україні, є DB-Baureihe 628.
Baureihe 628 – серія дизельних багатоцільових поїздів компанії Deutsche Bahn, які можуть використовуватися як у двовагонній комплектації, так і в складі кількох вагонів.
Частина рухомого складу знаходиться на консервації, але багато одиниць ще використовуються на неелектрифікованих ділянках німецької залізниці.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас