У США пошкодили картину Пікассо вартістю $70 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США пошкодили картину Пікассо вартістю $70 млн

Світ
613
З аукціону Christie’s в Нью-Йорку зняли автопортрет Пабло Пікассо “Моряк”. Причиною стало пошкодження полотна, тому його відправили на реставрацію, повідомляє Bloomberg, передає Страна.
Повідомляється, що картина за 70 мільйонів доларів була пошкоджена 11 травня, при цьому подробиці інциденту не розкриваються. Полотно належить 76-річному американському мільярдеру Стіву Уінну.
Варто зазначити, що в 2006 році мільярдер випадково пошкодив іншу картину Пікассо через своє захворювання, що позначається на бічному зору. Так, показуючи твір мистецтва друзям в своєму офісі в Лас-Вегасі, мільярдер випадково потрапив ліктем в полотно, зробивши в ньому отвір.
Картина “Моряк” мала бути виставлена ​​на аукціон 15 травня. За попередніми оцінками експертів, вказане полотно має всі шанси увійти у список 5 найдорожчих творів іспанського художника.
Раніше повідомлялося, що картина знаменитого італійського художника Амедео Модільяні “Оголена, що лежить (на лівій стороні)” встановила на аукціоні Sotheby’s світовий рекорд початкової ціни. Експерти оцінили полотно 1917 року в $150 млн.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас