Зарплата українських чиновників: що скоро зміниться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зарплата українських чиновників: що скоро зміниться

Казна та Політика
3617
Оплата праці регіональних чиновників зросте. Підставою стали зміни, які вніс Кабмін до постанови №268. Завдяки документу оплата держслужбовців на місцях зросте на 27-37%.
Розмір зміни заробітної плати буде залежати від посади. В уряді покладають надії на зниження корупційної складової із зростанням окладів. Також даний захід дозволить мінімізувати кадрову плинність.
Якою буде заробітна плата місцевих службовців, розповів заступник голови Асоціації міст України Володимир Мягкоход “Країні”. Він вважає, що внесені зміни допоможуть залучити в ряди чиновників молодих фахівців, з якими можна буде проводити реформи.
Відповідно до рекомендацій, зміни у грошовому еквіваленті виходять невеликі. Головний спеціаліст зараз отримує суму, близьку до мінімальної зарплати 3800 грн. Після підвищення працівник на даній посаді буде отримувати 4800 грн. Працівник, що займає посаду начальника управління, зараз заробляє 5400 грн, а після підвищення він отримає 6600 грн. Не варто чекати глобальних змін і головам міст з населенням до 1 млн жителів. Зараз чиновник цієї категорії заробляє 8500 грн, а після підвищення окладу він отримає 11900 грн.
Збільшити заробітну плату чиновників на місцях покликані премії і надбавки. Зміни в постанову №268 дозволять збільшити зарплату в залежності від стажу. Для тих, хто працює більш ніж 3 роки, зарплата підвищиться на 10%, для тих, хто провів на держслужбі понад 5 років – на 15%, працюють 10 і більше років, отримають 20% надбавки, а стаж понад 15 років дозволить збільшити зарплату на 25%, понад 20 і 25 років праці на держслужбі збільшать зарплату на 30% і 40%, відповідно. Ці надбавки стануть істотними і збільшать оклади як мінімум в два рази навіть для рядових співробітників місцевих органів влади.
Однак зміни в документі Кабміну не враховують, що зарплата чиновників на місцях виплачується з місцевих бюджетів, а в них кошти на це не виділялися. Тому в деяких регіонах будуть урізати премії, щоб заплатити підвищені оклади.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас