Тарифи на електроенергію в Україні - одні з найнижчих в Європі - УСПП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тарифи на електроенергію в Україні - одні з найнижчих в Європі - УСПП

Енергетика
1327
В Українському союзі промисловців і підприємців відзначають, що тарифи на електроенергію в Україні – одні з найнижчих в Європі і проблемою є не ціна на електроенергію для підприємств, а їх висока енергоємність, проблеми підключення до енергомереж і доступність фінансування. Про це заявив перший віце-президент УСПП Сергій Прохоров.
“Головний сигнал полягає в труднощах доступу до фінансування. Довгострокових кредитів немає взагалі, короткострокові коштують дуже дорого. Ми зараз докладаємо зусиль для створення Агентства з підтримки експорту з відповідними можливостями видавати гарантії і відповідним доступом до кредитів. Якщо говорити про ціноутворення на електроенергію, то тарифи у нас досить доступні, менші від європейських в три-чотири рази.
Зараз страждаємо в силу високої енергоємності нашої промисловості, яка нам дісталася у важку спадщину від СРСР. Проблемою сьогодні є доступ до електроенергії, до відкриття нових виробництв і збільшення споживання потужностей. Тут не зовсім конструктивна позиція обленерго, це якась загальна хвороба, доступ до інфраструктури. І тому ми вважаємо, що потрібні відповідні рішення у цій сфері”, – вважає Сергій Прохоров.
За матеріалами:
Деловая Столица
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас