У Кабміні обіцяють, що середня зарплата до кінця року може сягнути 10 тисяч грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Кабміні обіцяють, що середня зарплата до кінця року може сягнути 10 тисяч грн

1272
Міністр Кабінету Міністрів Олександр Саєнко заявив, що в Україні середня зарплата може досягти 10 тисяч гривень до кінця цього року.
Ми досягли зростання на 2,5% ВВП в минулому році, і пріоритетом номер один в цьому році залишається зростання економіки. Прем’єр-міністром поставлена мета 5-7% зростання ВВП і запропоновано низку конкретних ініціатив щодо її досягнення. Над їх втіленням ми якраз працюємо. Підвищення реальних доходів населення є одним з головних пріоритетів нашого уряду. Ми розраховуємо, що середня заробітна плата до кінця року може досягти 10 тисяч грн”, – сказав Саєнко.
Він також додав, що підвищення мінімальної заробітної плати в два рази – важливий крок для детінізації економіки.
“З іншого боку, підвищення мінімальної зарплати має бути сумірним із зростанням економіки. Щоб це не було навантаженням для бізнесу, особливо малого бізнесу”, – заявив міністр.
За словами Саєнка, уряд є партнером легального бізнесу і важливо зіставляти розмір мінімальної зарплати з можливістю бізнесу її платити.
“Зростання мінімальної заробітної плати має корелюватись із зростанням економіки і продуктивності праці. Тут важливим фактором є, зокрема впровадження нових технологій та інновацій. Таке завдання поставлено перед нещодавно створеною Радою інновацій”, – додав Саєнко.
“Ми в першу чергу зацікавлені у збільшенні зарплат, але повинні розуміти, як це вплине на макроекономічну ситуацію. Якщо буде мінімальна можливість рухатися далі, ми нею скористаємося”, – сказав міністр.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас