Стало відомо, які сектори економіки в Україні найбільше цікавлять інвесторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, які сектори економіки в Україні найбільше цікавлять інвесторів

Казна та Політика
1106
Найбільший інтерес зарубіжні інвестори в Україні проявляють до сектору енергетики, а також фінансового сектору.
Про це повідомили в аудиторсько-консалтинговій компанії KPMG в Україні.
“Сьогодні найбільший інтерес зарубіжні інвестори проявляють до сектору енергетики, зокрема з використанням відновлюваних джерел, що зумовлено зеленим тарифом, який є одним із найвищих у Європі. Також продовжує оживати фінансовий сектор, підтвердженням чого є угода BOCE (Китайська товарна біржа Bohai Commodity Exchange, – ред.) з купівлі ПФТС (фондова біржа – ред.)”, – зазначили в KPMG.
При цьому в аудиторсько-консалтинговій компанії назвали негативні та позитивні фактори, що впливатимуть найближчим часом на настрої інвесторів.
«Одним із ризиків для здійснення цих прогнозів залишається низький захист прав інвесторів. Негативним прикладом такого ризику у 2018 є покупка Dragon Capital бізнес-центру, на який після завершення угоди суд наклав арешт на підставі претензії прокуратури. Можливо, під час аналізу об’єкта інвестор не ідентифікував ризики, які раніше не були на порядку денному», – зазначили в KPMG.
Позитивним фактором в аудиторсько-консалтинговій компанії назвали оголошений на 2018 рік старт приватизації.
“На збільшення ринку M&A (Mergers and acquisitions, M&A – злиття і поглинання, – ред.) в Україні також впливатиме анонсований Кабміном на 2018 рік старт приватизації”, – підкреслили в KPMG.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас