У Мінфіні думають над верифікацією соцвиплат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінфіні думають над верифікацією соцвиплат

Казна та Політика
929
Однією з комплексних ініціатив, які впроваджує Міністерство фінансів України, є реформування системи розрахунків по субсидіях, що включає в себе кілька етапів: монетизація житлових субсидій на рівні підприємств, що надають послуги, і пізніше – монетизація субсидій на рівні кінцевих споживачів (домогосподарств), – розповів міністр фінансів Олександр Данилюк.
За його словами, ввівши адресну допомогу на рівні споживачів, можна ефективно контролювати, зокрема, рівень споживання газу в країні.
«Наше завдання – забезпечити повну прозорість процесу розрахунків по субсидіях таким чином, щоб ні у кого не залишалося можливостей для маніпуляцій з обсягами споживання і грошима на субсидії», – цитує Данилюка прес-служба Мінфіну.
Він поінформував, що зараз Мінфін спільно з Мінсоцполітики працюють над розробкою нового механізму монетизації субсидій на рівні домогосподарств.
Як запевнив міністр фінансів, уряд нібито зацікавлений в тому, щоб в системі не було зловживань, і щоб допомогу від держави отримували саме ті, хто цього дійсно потребує, і на сьогодні вже успішно працює перший етап реформи – монетизація субсидій на рівні підприємств-постачальників (теплокомуненерго).
За планами міністерства, наступний етап – монетизація субсидій на рівні населення, – метою якого є підвищення адресності такої допомоги і посилення контролю за витратами в цій сфері.
«Ми виходимо з дуже простої позиції: субсидії – це не гроші з повітря. Це – гроші платників податків. І Міністерство фінансів послідовно просуває ідею монетизації субсидій. Таким чином, ми зможемо виключити можливості для корупції в цій сфері. І буде чітко зрозуміло, хто скільки споживає, а також хто і за що платить», – заявив Данилюк, додавши, що важливим аспектом монетизації субсидій є верифікація соціальних виплат.
Зараз Мінфін займається цим питанням в комплексі зі створенням реєстру споживачів, резюмував керівник міністерства.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас