Xiaomi знижує оцінку вартості компанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Xiaomi знижує оцінку вартості компанії

Фондовий ринок
521
ЗМІ стало відомо про те, що Xiaomi істотно знизила мету своєї ринкової капіталізації на момент підготовлюваного виходу на біржу.
За повідомленням газети The Wall Street Journal (WSJ), що посилається на джерела, знайомі з планами Xiaomi з приводу лістингу, тепер компанія розраховує на оцінку вартості не $100 млрд, а 70-80 млрд доларів.
Однією з причин перегляду прогнозу з капіталізації називається падіння вартості акцій інших IT-компаній з початку року. Крім того, Xiaomi понад 90% виручки отримує від продажу смартфону, а плани китайського виробника з перетворення на прибуткового постачальника сервісів, подібних до Alibaba і Tencent, поки що не дуже переконливі для інвесторів. Xiaomi ще належить переконати їх у своїй здатності перетворити реалізацію смартфонів на більший прибуток, одержуваний від сервісів, зазначає видання Fortune.
Аналітик Sanford C. Bernstein Марк Ньюман (Mark Newman) вважає, що оцінка ринкової капіталізації Xiaomi в $70-80 млрд більше відповідає вартості інтернет-компаній, але все ще значно перевищує оцінку виробників обладнання.
На початку травня 2018 року Xiaomi подала заявку на розміщення акцій на Гонконгській фондовій біржі, але не повідомила, скільки коштів планує залучити в рамках IPO. Також компанія не назвала терміни проведення лістингу. WSJ повідомляє, що IPO може відбутися в найближчі кілька місяців.
У 2017 році Xiaomi виручила 114,62 млрд юанів (близько $18 млрд), що на 67,5 % більше, ніж роком раніше.
За матеріалами:
The Wall Street Journal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас