НАБУ виявила схеми в "оборонці" на 1 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАБУ виявила схеми в "оборонці" на 1 млрд грн

Кримінал
587
Національне антикорупційне бюро України викрило корупційні схеми в оборонно-промисловому комплексі на понад 1 млрд гривень. Про це повідомляє прес-служба бюро.
У НАБУ відзначають, що мінімум на 15 підприємствах комплексу детективи НАБУ зараз зафіксували факти, які стали підставою для відкриття кримінальних проваджень.
Найчастіше мова йде про привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, а також про закупівлю товарів за завищеними цінами через компанії-посередники, наближені до керівництва держустанов.
В результаті таких дій, на думку детективів, за попередніми оцінками, інтересам держави завдано збитків на суму понад 620 млн грн і $3 млн.
“Згідно з розслідуваннями детективів, ключову роль у появі корупційних схем на підприємствах ОПК грають чиновники держструктур: кожен другий підозрюваний у злочинах, викритих НАБУ, належить до цієї категорії”, — відзначають в прес-службі.
Водночас, крім розслідувань існуючих корупційних схем, детективи НАБУ запобігають появі нових. Зокрема, виявляючи корупційні ризики, відповідно до вимог чинного законодавства вони звертаються до посадових осіб для їх усунення.
“Наприклад, таким чином вдалося запобігти закупівлі за завищеними цінами пально-мастильних матеріалів та постачання обмундирування неналежної якості. Загалом завдяки цій діяльності детективам НАБУ вдалося запобігти розкраданню понад 130 млн грн”, — додають в НАБУ.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас