Мінагро вдосконалить оподаткування сільгоспкооперативів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінагро вдосконалить оподаткування сільгоспкооперативів

Аграрний ринок
212
В Мінагро буде створена робоча група з підготовки пропозицій щодо вдосконалення правових умов діяльності сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів (СОК).
Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.
“Днями відбулася робоча зустріч заступника міністра аграрної політики та продовольства України Віктора Шеремети щодо обговорення питань оподаткування сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів (СОК). У заході взяли участь представники Мінагрополітики, Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», асоціації тваринників України, Національної асоціації сільськогосподарських дорадчих служб України. За результатами робочої зустрічі передбачається створення робочої групи Мінагрополітики з підготовки пропозицій щодо вдосконалення правових умов діяльності СОК як в частині вдосконалення умов оподаткування їхньої діяльності, так і в частині визначення концептуальних засад і стратегії розвитку сільськогосподарської кооперації”, – йдеться в повідомленні.
Зазначається, що одним з головних завдань Мінагрополітики є підтримка розвитку кооперативного руху на селі як ключового механізму самоорганізації малих виробників сільськогосподарської продукції, кінцева мета якого – формування ефективного і соціально відповідального власника на селі.
«На сьогодні в Україні створені необхідні умови для розвитку сільськогосподарської кооперації – сформована правова база, здійснюється інформаційно-консультаційне супроводження сільськогосподарських кооперативів, виділяється бюджетна підтримка і залучаються фінансові ресурси міжнародної технічної допомоги. Однак, актуальним питанням залишається вдосконалення оподаткування кооперативів для активізації їхньої господарської діяльності», – зазначив Віктор Шеремета.
Він додав, що лише 610 обслуговуючих кооперативів з 1125 зареєстрованих в Україні (станом на 1 січня 2018 року) реально здійснюють господарську діяльність.
На зустрічі були обговорені проблеми та шляхи вдосконалення сплати СОКами податків на прибуток і на додану вартість. Також обговорено шляхи врегулювання питання нарахування субсидій членам СОК.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас