ТОП країн з найсуворішими обмеженнями щодо криптовалют — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ТОП країн з найсуворішими обмеженнями щодо криптовалют

Фінтех і Картки
1339
2018-2019 роки можна назвати епохою криптовалютного регулювання. Якщо в 2016 та 2017 років роках всі спостерігали за успіхами ICO, то в найближчі півтора-два роки, швидше за все, доведеться спостерігати за тим, як різні країни вводять криптовалюти в законодавче поле. Наприклад, як відомо, до Верховної Ради України вже внесли закони про криптовалюти.
Міжнародна компанія Worldcore створила рейтинг країн за рівнем жорсткості регулювання криптовалют. Рейтинг починається з тих країн, де криптовалюти повністю заборонені. На перших рядках – держави, де оборот криптовалюти не тільки обмежений, але і криміналізований.
На даний момент в світі існують чотири країни, в яких за будь-які угоди з криптовалютами можна потрапити до в’язниці на кілька років:
  • Непал.
  • Болівія.
  • Бангладеш.
  • Алжир.
Також в світі налічується велика кількість країн з національним забороною на окремі види угод з криптовалютами. Ступінь регулювання помітно відрізняється – від заборони використання криптовалюти як платіжного засобу (повсюдно в країнах, що не легалізували вільний оборот криптовалют) до повної заборони роботи бірж і ICO в Китаї:
Китай – заборонені ICO, купівля-продаж криптовалют, їх реклама.
Індія – заборонена купівля або продаж криптовалют, криптовалюту також не визнано як платіжний засіб.
В’єтнам – запроваджено суворе національне “антивідмивне” регулювання, планується поступова легалізація з серпня 2018 року.
Індонезія – заборонено продаж і купівля криптовалют.
Таїланд – заборонені п’ять ключових операцій з криптовалютами: інвестування, трейдинг, створення криптовалютних платформ, використання кредитних і дебетових карт для покупки валюти і консультування громадян щодо інвестування в криптовалюти.
Киргизстан – криптовалюту не визнано законним засобом платежу, розглядається лібералізація законодавства.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас