Ставки за депозитами у валюті оновили історичний мінімум — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ставки за депозитами у валюті оновили історичний мінімум

Кредит&Депозит
4091
Вартість валютних депозитів вкотре оновила історичний мінімум. Разом з тим, банки припинили знижувати ставки за депозитами в гривні після того, як Національний банк України декілька разів поспіль піднімав свою облікову ставку.
Про це йдеться у травневому квартальному огляді банківського сектору, опублікованому на сайті НБУ.
“У відповідь на жорсткішу монетарну політику НБУ банки призупинили зниження ставок за гривневими депозитами населення”, – зазначає регулятор.
Так, за даними НБУ, вартість 12-місячних вкладів фізичних осіб у гривні зберігається на рівні 14,2% протягом останніх 5 місяців.
“Водночас триває повільне зниження ставок за валютними депозитами. Вони вчергове оновили історичний мінімум: вартість 12-місячних депозитів у доларах США скоротилася на 0.3 в.п. до 3.3% річних”, – додає Нацбанк.
Ставки за гривневими кредитами корпораціям незначно зросли на 1.1 в.п. до 15,5% річних, ставки за кредитами населенню збільшились на 0.4 в.п.
За підсумками перших трьох місяців року обсяги банківських вкладів населення зросли на 2,0% за фіксованим на початок року курсом до 475 млрд грн у гривневому еквіваленті, причому зростали як гривневі депозити (на 3,2%), так і валютні (0,8% у доларовому еквіваленті). Темпи приросту депозитів мають потенціал до прискорення з огляду на істотне зростання номінальних доходів українців.
Нагадуємо, що на порталі Finance.UA працює спеціальна програма Бонус до депозиту. З її допомогою можна істотно збільшити процентну ставку за вкладом!
Як це зробити? Всього три кроки:
1. Заходьте на сторінку Бонус до депозиту від Finance.UA.
2. Вибирайте зручну для Вас програму від банків у гривні, доларах або євро.
3. Оформляйте заявку на сайті!
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас