Водії масово відмовляються від дизелів (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Водії масово відмовляються від дизелів (інфографіка)

Технології&Авто
3247
Асоціація європейських автомобільних виробників (АСЕА) опублікувала звіт, де докладно показано, скільки і яких авто продано на території ЄС за перший квартал 2018-го.
Головна відмінність від аналогічного періоду 2017 року — різке істотне скорочення продажів дизельних машин. Вони втратили аж 17%. При цьому продажі бензинових машин зросли на 14%. Крім того, істотне зростання показали електромобілі (+34%) і плагін-гібриди (+60%).
Зниження популярності дизельних авто багато в чому викликано скандалами із заниженням шкідливих викидів, що вибухнули минулого року. Крім того, суттєво вплинув німецький закон, який дозволяє забороняти їх пересування вулицями міст на розсуд місцевої влади. Оскільки німецький ринок — найбільший в Європі, падіння попиту на ньому відображається і в загальній статистиці.

Після низки законів та ініціатив, які передбачають у майбутньому повну відмову від авто з ДВЗ, Німеччина стала найбільшим ринком електромобілів в Європі, обігнавши Норвегію, де, здається, вже забули про те, що є машини на електротязі.
Що цікаво, також зростають продажі автомобілів з ДВЗ, але на альтернативному паливі (газ, паливо Е85). Вони додали 12% порівняно з минулим роком.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас