У Києві облаштовують "кишені" для паркування та зупинок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві облаштовують "кишені" для паркування та зупинок

Казна та Політика
1075
У столиці комунальна корпорація “Київавтодор” почала облаштування спеціальних “кишень” для парковки і зупинок автотранспорту. Про це повідомила прес-служба КМДА.
Як йдеться в повідомленні міськдержадміністрації, “паркувальні кишені облаштують виключно в місцях, де це дозволяє ширина тротуару, між деревами і в так званих “мертвих зонах” тротуарної частини”. У комунальній корпорації також зазначили, що прибирати зелені насадження для встановлення паркувальних місць не будуть.
На сьогодні нормативними актами передбачено ширину тротуарів на житлових вулицях не менше ныж 1,5 м, на магістральних вулицях — не менше ныж 3 м. У КМДА нагадали, що з серпня, коли набуде чинності закон “Про парковки”, усі транспортні засоби, припарковані у заборонених місцях, будуть примусово евакуювати на штрафні майданчики.
Як повідомлялося раніше, новий закон № 2262-VIII реформує сферу паркування транспортних засобів, вводить нові правила паркування і евакуації. Новим законом удосконалено розміри штрафів за порушення правил парковки. Передбачено 50% знижки в оплаті штрафів за зафіксовані в режимі фотозйомки/відеозапису порушення в разі їх сплати протягом 10 банківських днів.
Як повідомлялося раніше, влада Києва планує збільшення кількості місць для паркування біля станцій метрополітену, щоб розвантажити дороги у центрі міста. На даний момент розглядається можливість облаштування таких перехоплюючих парковок біля станції метро “Лісова”, “Червоний хутір”, “Сирець” і “Теремки” із загальною кількістю до 700 машиномісць.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас